High-GI carbohydrates induced coronary atherosclerosis

Article in 3 languages | Artikel dalam 3 bahasa | 3语短文

1 minute read | 1 minit baca | 1分钟阅读


High-GI carbohydrates induced coronary atherosclerosis

Study researching postmenopausal women found that coronary atherosclerosis progression was associated with greater carbohydrate intake. The adverse effect of carbohydrate was seen for those consuming high-GI carbohydrates and not in those with a GI less than the median of 55. In fact low-GI diets have resulted in improved lipid metabolism in healthy, overweight individuals consuming high-carbohydrate foods.

So if you want to find a source of carbohydrate with low-GI look no further. Choose Primera Red Rice. A proud product of Malaysia, co-developed by Universiti Kebangsaan Malaysia and the Malaysian Agricultural Research and Development Institute. Primera Red Rice has the lowest glycaemic index (GI) in the market, and the bonus is its pack with vitamins, minerals, anti-oxidant, proteins and fibre. It’s rice bran is high in fibre, making you feel full faster and therefore causing you to eat less. Think weight loss, think Primera Red Rice!


Karbohidrat tinggi GI mengaruh aterosklerosis koronari

Satu lagi kajian yang mengkaji wanita pada peringkat pasca menopaus mendapati bahawa risiko aterosklerosis koronari berkait rapat dengan kadar pengambilan karbohidrat. Kesan buruk daripada karbohidrat dilihat dalam kumpulan yang memakan makanan berkarbohidrat tinggi GI dan bukan dalam kumpulan yang memakan makanan rendah GI yang kurang daripada nilai purata GI pada 55. Malah pemakanan rendah GI telah meningkatkan kadar metabolisme lipid pada individu yang sihat tetapi mempunyai berat badan berlebihan yang memakan makanan berkarbohidrat tinggi .

Oleh itu, jika anda ingin mencari sumber karbohidrat yang rendah GI, janganlah meneruskan pencarian anda lagi. Pilihlah Primera Red Rice. Produk kebanggaan Malaysia, yang dikembangkan bersama oleh Universiti Kebangsaan Malaysia dan Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia. Primera Red Rice mempunyai kadungan indeks glisemik terendah (GI) di pasaran, dan ianya juga didapati mempunyai kandungan vitamin, mineral, anti-oksidan, protein dan serat yang tinggi. Kandunagn bran beras yang kaya dengan serat, membolehkan anda berasa kenyang dengan lebih cepat dan pada masa yang sama mengurangkan kuantiti pemakanan anda. Berfikir tentang penjaggan berat badan, ingatlah Primera Red Rice!


高血糖指数碳水化合物诱发冠状动脉粥样硬化

对绝经后(postmenopausal)妇女进行的研究发现,冠状动脉粥样硬化的发展与碳水化合物摄入量增加有关。对于那些食用高血糖指数食物的人,碳水化合物的不良反应是很显著的,而对于那些食用血糖指数值低于55的人却不显著。实际上,低血糖指数饮食已使健康,摄入高碳水化合物食物而超重的人改善了脂质代谢。

如果您想找到低血糖指数的碳水化合物,就别无所求。选择Primera红米。马来西亚国立大学(Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM)和马来西亚农业研究与发展研究所(the Malaysian Agricultural Research and Development Institute)共同开发的马来西亚引以为傲的产品。Primera红米的血糖指数(GI)是市场上最低的,而其优点是它含有高维生素,矿物质,抗氧化剂,蛋白质和纤维。米糠纤维含量高,可以让您感觉快饱,因此可以减少进食。想减肥就想到Primera红米!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *